Tuinontwerper - Elwira Stuur

Leuk e-kennis te maken. En wat fijn dat je een kijkje neemt op de site van Haag & Heem. Mijn naam is Elwira Stuur. Ik ben een gepassioneerd ecologisch tuinontwerper. Al van kinds af aan heeft de wereld van de bomen, planten, bloemen en insecten mijn aandacht. Ik kan verdwalen in het groen en me verwonderen over alles wat daar groeit, bloeit en leeft. Ik houd van bloemen. Hun vormen, kleuren, geuren en functies. En het feit dat zij leven geven aan allerlei prachtige vlinders, bijtjes en daarmee ook weer aan vogels enzovoort. 

 

Tuinontwerp

Ik houd van tuinen waar iets te beleven valt. En die zichzelf in standhouden (weinig onderhoud). Daarbij heb ik geen voorkeur voor strakke of ronde vormen. Beide werken prima. Ik luister vooral naar de wensen van de tuinbezitter. Dat is het uitgangspunt. En ik kijk naar de architectuur van het gebouw op het stuk grond. Of naar het interieur van een woning. Hoe sluit alles straks naadloos op elkaar aan?

 

Kleine of een grote tuinen? Het is mij om het even. Ik wil vooral dat jij als tuinbezitter straks optimaal kunt genieten van jouw buitenparadijs.

Ik ben betrokken bij..

1. Ik ben vrijwilliger bij Bee Heroes. Bee Heroes is een vrijwilligersgroep van zo'n 40 personen, die zich inzet voor mens, bij en lokale (bio)diversiteit. Wij onderhouden samen onder andere in het dorp Vijfhuizen zo'n 2.300 m2 aan ecologisch aangelegde en beheerde bloemenvelden voor bestuivende insecten waaronder solitaire bijen en hommels (samen de wilde bijen), honingbijen, zweefvliegen en vlinders. 

 

2. Naast het ontwerpen en aanleggen voor particulieren, werk ik samen met de Gemeente Haarlemmermeer aan een meer biodiverse buitenruimte. Door het planten van biologische bollen in combinatie met een inheems kruidenmengsel en de aanleg van boomspiegels. Zo genieten de menselijke bewoners en de vlinders, (wilde) bijen en zweefvliegen van een jaarrond bloei in de bewoonde omgeving.

 

3. Ik ben lid van de groep De Tuinlieden der Lage Landen. een collectief van ecologische, gepassioneerde vergroeners.