Erfafscheiding

In de echte leeftuin, heb ik gebruik gemaakt van de duurzame schutting van Buurjongens. Dat was het startpunt waarmee de tuinbezitters bij ons kwamen. Deze schutting geeft een speels en natuurlijk effect en is ook nog eens goed voor de  beestjes. De schutting is semi-opengewerkt voor een vriendelijke karakter.

 

Beplanting

De wens van de bewoners was om niet te veel kleur te gebruiken. Er was een voorkeur voor rustige tinten. Daarnaast mogen de planten niet te veel onderhoud vragen. In de keuze voor de beplanting heb ik met beide verzoeken rekening gehouden. Ik heb gekozen voor veel rustige paars-tinten met rustig (grijs) blad en her en der een donker rood (pimpernel) of feller roze accent. De reuzenlavendel en de ezelsoor krijgen een prominente plek in de tuin.

Ook heb ik gezorgd voor een goede afwisseling tussen groenblijvers en bladverliezende planten.

 

Materialen

Voor de verhoogde borders (30 cm) en de verharding gebruiken we cortenstaal en achterhoeks padvast. Padvast heeft vele voordelen. Het is waterdoorlatend, duurzaam, makkelijk te verwerken en relatief goedkoop. Daarbij heeft het een natuurlijke uitstraling. In contrast met cortenstaal een mooi effect.

 

Tuinaanleg

Deze tuin zal dit jaar (2023) nog aangelegd worden. Door Tuinpionier en Buurjongens