Swingende ecologische tuin met Veranda

Hierboven zie je als eerste het beeld dat inspireerde. Een beschutte relax plek met kleur en karakter. Dit beeld paste helemaal bij de eigenaar van de tuin. Hij had de wens om de boel helemaal om te gooien en echt een grote tuin metamorfose te realiseren. Nou dat is gelukt. Door in deze kleine tuin 2 terrassen op te nemen, door het kleurgebruik, door de uitgesproken beplanting (veel rood blad) en door een speelse border met afwisseling in formaten en hoogte. 

Open veranda

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een semi-open Veranda. Door het gebruik van Pergola's en een harmonica / zeildoeken systeem. Dit omdat een veranda mooi is, maar in dit geval net te veel zon en licht uit de woning blokkeerde. We hebben verder gekozen voor een vlonder die met de ribbels naar beneden en in verschillende breedtes is gelegd. Door de gladde zijde boven te hebben, wordt een vlonder veel minder snel glad.

Kabbelend water en een vuurplek

Om de tuin helemaal af te maken, is er ook een plek voor water en vuur gemaakt. Lopend water voor het kalmerende geluid (wat ook helpt tegen de herrie in de stad of van overvliegende vliegtuigen) en de rust en het vuur voor de mooie avonden en de gezelligheid.