Een mooie schutting

Je ziet in Nederland heel veel schuttingen. Makkelijk te plaatsen en snel klaar... Maar al die schuttingen die het de laatste jaren gewonnen hebben van de heggen en hagen, geven een hokkerig karakter aan de Nederlandse achtertuinen en dragen niks bij aan biodiversiteit en leven in de tuin. En dat moet en kan anders hebben de Buurjongens bedacht.

 

Buurjongens zijn op een missie, om middels een schutting juist een leefgebied voor insecten en vogels te creëren. Hoe? Dat doen zij door hun opengewerkte schuttingen. Waardoor egels zich bijvoorbeeld gemakkelijk van de ene naar de andere tuin kunnen verplaatsen. En allerlei slimme hoekjes en vakken in de schutting, geven de mogelijkheid voor insecten om in te schuilen. Je kunt de vakken ook vullen met bloeiende en besdragende - liefst inheemse - planten, of er je snoeiafval en ander organisch materiaal in stoppen.  Waardoor je vogels en insecten je tuin in lokt.

Sociaal en milieuvriendelijk

Naast dat de schuttingen van de Buurjongens goed zijn voor het leven in jouw tuin. Geven ze ook een mooi beeld en worden ze ook nog eens op een sociale en milieuvriendelijke wijze ontwikkeld en gebouwd.

Buurjongens werkt samen met de sociale werkplaats UW in Utrecht, of zij betrekken relevante opleidingen bij het vervaardigen van de schuttingen. 

Om het milieu te sparen, gebruiken Buurjongens onbehandeld hout uit verantwoord beheerde bossen uit Nederland, Duitsland en Polen. En tot slot zorgen Buurjongens - naast dat je makkelijk contact maakt met je buren door de schutting - ook voor verbinding met initiatieven als de BoomBloemBak met bankjes, hiermee laten zij buurtgenoten samen genieten van kleine stukjes natuur. En creëeren zij plekken waar je gemakkelijk een praatje met elkaar aanknoopt.

Al met al .. Ik ben fan van de Buurjongens. Ik hoop jij nu ook.