Een echte Doe-het-zelf-tuin

In het ontwerp van deze tuin heb ik gekozen voor eenvoudige materialen en een speelse beplanting die is aangepast op de in-het-oog-springende blauwspar. Daarnaast is er rekening gehouden met het feit dat de tuin op het Noorden ligt en dat het budget voor de realisatie beperkt is. Maar het belangrijkste is dat deze tuin relatief eenvoudig zelf aan te leggen valt. Ik heb een uitgebreide en precieze instructie aan de klant overgedragen.

Ik heb de ronde vormen zo toegepast dat je ze eenvoudig met een paaltje in de grond en een touw eraan vast, zelf kunt uitmeten. De borders worden gecreëerd door gebruik te maken van eco-pvc band. Dat is een flexibele en gemakkelijke manier om een duidelijke scheiding tussen border en pad of gras te realiseren.

Beplanting 

Qua beplanting zijn de kleuren bij de blauwspar in de buurt met name blauw, paars en maak ik gebruik van grijs blad. Deze kleuren worden - naarmate je meer bij het huis komt - aangevuld met rode/donker roze tinten. 

Tuinmeubels en meer...

Het meubel aan het einde van de tuin is een Spinwood-tafel die je eenvoudig kunt omtoveren tot een bankje. En weer terug. Spinwood ontwikkelt duurzame tuinmeubels die geschikt zijn voor de kleinere tuin. Daarnaast is er in het ontwerp van de tuin een compostbak en een regenton (oud whiskey vat) opgenomen. Een hele volledige duurzame tuin dus...

Aanleg

Deze klant heeft samen met vrienden de tuin aangelegd in voorjaar 2023.