Tuintrend - kastanje palen

Het werken met kastanjepalen in je tuin is een hele duurzame manier om afscheidingen te creëeren in je tuin.

 

Je kunt er de kliko bakken mee wegwerken. Of er een coulisse effect in je tuin mee realiseren. Daarnaast kun je deze palen ook gebruiken als erfafscheiding. Bij dat laatste is het wel raadzaam de palen voldoen de dicht bij elkaar te plaatsen. Het plaatsen van deze natuurlijke palen doe je het best met een grondboor.

 

Door te kiezen voor een grondboor met een smallere diameter dan de paal, zal de paal toch mooi vast zitten in de grond. Het inslaan van de palen doe je beste met een grote hamer. Voorboren van de grond wordt aanbevolen, zodat de palen niet versplinteren of splijten bij het inslaan van de palen. 

Ook lenen deze palen zich goed voor klimmer om er tegenaan te groeien.

 

Kastanjepalen hebben een duurzaamheidsklasse 2, dat houdt zo veel in dat ze 15 tot 25 jaar meegaan in continu contact met grond en aarde.


Kastanjepalen hebben een mooie, rechte vorm waarbij een lichte natuurlijke kromming niet is uitgesloten. Kastanje palen hebben naast een grote duurzaamheid ook een heel grote ecologische waarde. Het gaat hier over de tamme kastanje. Tamme kastanje zal na het afzagen van de stam steeds nieuw scheuten vormen die uitgroeien tot nieuwe bomen/stammen. Hierdoor hoeft het bos niet opnieuw aangeplant geworden en houdt het zichzelf in stand. Een perfect oneindige bron van hout voor palen en andere toepassingen.

 

En voor een speelseffect: Deze palen worden ook gebruikt in combinatie met kastanje omheiningen of met natuurlijke tuinschermen zoals wilgen en hazelaarschermen. 

 

En naast dat deze palen zich goed lenen om een tuin op te delen of te omheinen. Zijn deze palen ook geschikt als pergola of om een klimtoestel mee te bouwen. Een ontzettend duurzaam en veelzijdige houtsoort dus.