Van kale bedoening naar een strakke tuin met leven

Deze tuin lag er wat kaaltjes bij. De kinderen waren groter geworden en speelden niet meer op het gras. Tijd om de boel om te gooien en van de tuin een verlengstuk van de woonkamer te maken. 

Op bovenstaande foto's zie je de voor-situatie, het ontwerp en de na-situatie. Wat een verschil. En goed om te weten: de tegels lagen er al en hebben we alleen herplaatst. Wel zo duurzaam en voordelig. ;)

Kleur 

In deze tuin heb ik een duidelijk kleurenpalet samengesteld. Passend bij het interieur en het al aanwezige 'zwarte' schuurtje. Dit kleurenpalet is ook leidend geweest voor de beplanting. Leuk detail is dat de beplanting in de hoogte roze, rode kleuren heeft en lager de wolken paars, wit en lila je tegemoet komen. Zo ontstaat er een roze 'wolken' wereld. 

Tuinmeubels en attributen

Op verzoek denk ik ook mee over de meubels die goed in de tuin passen. In dit geval een eettafel, stoelen en bank, die de sfeer van de tuin accentueren en verstevigen en die ook nog eens heel mooi zijn. De regenton is natuurlijk een must in elke tuin. En de houten variant (voormalig whiskey- of wijnvat) vind ik het mooiste. En het meest natuurlijk. 

 

Wil je ook een strakke tuin met een weelderige beplanting, neem dan vrijblijvend contact op.