Materialen

Bij Haag & Heem werken wij met duurzame materialen. Wij kijken daarbij naar hergebruik, bestaande materialen, duurzame productie en de locatie waar materialen geproduceerd worden. Natuurlijk kijken we ook naar de levensduur van de materialen die je in een tuin gaat gebruiken.

Bij de aanleg van een nieuw tuin is het slim om allereerst te kijken wat er al is. Is dat nog bruikbaar op een andere manier? Denk bijvoorbeeld aan de houten vlonders (vaak te glad om veilig op te lopen), die een tweede leven kunnen vinden als border bakken. Maar ook bestaande tegels en grind kunnen op een andere manier of andere plek in de tuin wellicht prima hergebruikt worden. 

Hergebruik stoeptegel

Kastanje palen

Schapenhek

Hierboven zie je een 'tribune' pad dat aangelegd is met grind, maar ook met de standaard 30x30 cm stoeptegels. Met het hergebruiken van materialen op een creatieve manier, kom je heel ver. Sterker nog, je creëert een unieke tuin. Op een duurzame wijze.

Kastanje palen zie je steeds meer in tuinen als decoratief element dat karakter geeft aan een tuin. Maar ook als schutting. Kastanjehout is een relatief duurzame houtsoort en daarom werken we bij Haag & Heem daar graag mee naast bijvoorbeeld Douglashout.

Een schapenhek kun je als hek gerbuiken om een ruimte af te kunnen sluiten, maar je kunt het ook gebruiken als een speels element om een klimmer tegenaan te laten groeien en om de tuin een landelijke uitstraling te geven.